Aandacht voor iedereen, het werd me met de paplepel ingegeven

Ik groeide op in het Volkshuis van Meerhout. Een gezellige ontmoetingsplek pal in het centrum. Daar gaven mijn ouders – naar het straffe voorbeeld van mijn grootmoeder – elke dag meer dan het beste van zichzelf. In de watten leggen en oprecht geïnteresseerd zijn in ieders verhaal, dat was hun kunst. Iedereen die in het Volkshuis over de vloer kwam, was even belangrijk.

Daar en daarbuiten leerde ik tal van boeiende en lichtjes eigenzinnige dorpsgenoten kennen. Een Meerhoutenaar draait niet rond de pot. Hij weet wat hij wil en windt daar geen doekjes om. Ook in mijn leven is dat de essentie. Laat ons het alstublieft altijd zeggen zoals het is, dan weten we meteen waaraan en waaraf. Zo kunnen we samen vooruit. Open, eerlijk en respectvol contact maakt het leven makkelijker en mooier.

Luisteren is de eerste stap

Als politieker moet je voeling hebben met iedereen, dat ervaar ik al twaalf jaar lang. Het start met luisteren en begrip tonen. Ook transparantie is onmisbaar. Daar teken ik voor, als mens en als schepen. En wie weet ook als burgemeester. Meer kunnen doen voor Meerhout is mijn droom.

Ik besef dat daar hard werk aan te pas komt en dat ik het niet alleen kan, maar mijn geweldige team en jouw blijvend vertrouwen nodig heb. Niemand is een eiland … Dat leerde ik toen ik de wijde wereld verkende, als vader, tijdens het sporten en coachen en in het boeiende verenigingsleven van Meerhout.

Jaren geleden schrapte ik één term uit mijn woordenboek: later. Ik leef in het moment en ik wil nu het beste voor mijn dierbaren en voor mijn dorp.

Meer Meerhout

Mijn waarden en visie sluiten aan bij het socialistische gedachtegoed. De aandacht voor iedereen van mijn ouders heeft hier voor een groot stuk mee te maken. Net als mijn nieuwsgierigheid naar het unieke van mensen en naar wat ons verbindt.

Ik vind het een eer en een genoegen om voor de tweede keer lijsttrekker te mogen zijn voor sp.a Meerhout. Onze partij maakte de voorbije zes jaar, waar we konden, het verschil. Vandaag staan we klaar om nog veel meer voor Meerhout te betekenen. Nu – heel concreet – en voor de generaties die na ons komen. Want dit is een dorp om te koesteren.

Een echte Meerhoutenaar,
met twaalf jaar politieke ervaring

1963

14 februari, mijn eerste blik op Meerhout. Het was liefde op het eerste gezicht.

2005

Het kriebelde om me politiek te engageren. Ik voelde me klaar om er samen met mijn team te zijn voor heel Meerhout.

2006

Na de verkiezingen kreeg ik de kans om in de gemeenteraad te zetelen. Ik greep ze met beide handen.

2007

Naast gemeenteraadslid werd ik fractievoorzitter van sp.a Meerhout. Blij met deze nieuwe rol binnen dit fantastische team.

2012

Sp.a Meerhout gaf me het vertrouwen als lijsttrekker. Onder het motto ‘Verbeteren doe je met rood!’ trokken we succesvol naar de verkiezingen.

2013

Dankzij jouw stem mocht ik schepen worden in Meerhout. Ik ging meteen aan de slag voor de bevoegdheden openbare werken, groendienst en milieu.

2018

Deze legislatuur zit er bijna op. Maar mijn engagement en dat van ons team werd alleen maar groter. Op naar meer en nog beter. Doe je mee?